‘’ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ’’(3ο μέρος)

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στην Πλατεία Ειρήνης πραγματοποιήθηκε το κλείσιμο του project “Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα της Καρδιάς” μετά από διαδοχικές επιμέρους δράσεις. Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ομιλία τους ο Διευθυντής Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς , κ. Μαρκάδας Σωτήριος, η εκπρόσωπος της επιτροπής Παιδείας του δήμου Κιλκίς, η εκπρόσωπος του συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς Γεωργία Κολεσιώτου.

Η δράση μας αυτή πλαισιώθηκε από τραγούδι που έγραψαν τα παιδιά της Β΄Τάξης, από χορευτικό των μαθητριών της Ε΄Τάξης, από χορό των μαθητών και των δύο σχολείων σε ομόκεντρους κύκλους και  στο τέλος, τα παιδιά των δυο σχολείων αντάλλαξαν αναμνηστικά, που έφτιαξαν τα ίδια.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο συμπράττοντας  με το 5ο Δημοτικό στις τρεις δράσεις για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ, του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, στοχεύσαμε να εμφυσήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε μέσα από την εκπαίδευση στους μαθητές μας, τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες βιωματικές δράσεις που ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον των μαθητών μας.  Όλοι οι εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων συνεργάστηκαν άψογα και στις τρεις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο project αυτό, δίνοντας το μήνυμα πολύ ηχηρά  στην  Πλατεία Ειρήνης προς την τοπική κοινωνία με την συμβολή του Δήμου Κιλκίς και των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.