ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

    Στην προσπάθειά μας να υιοθετήσουν οι  μαθητές μας στάσεις αλληλεγγύης και με το μήνυμα: ’’Παρέχω στον συνάνθρωπό μου τις Πρώτες Βοήθειες που έχει ανάγκη’’, προσκλήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός στο σχολείο μας τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, για δια ζώσης επιμόρφωση των μαθητών (ΣΤ΄Τάξης) και όλων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

    Η εκπαίδευση περιλάμβανε μαθήματα σε προπλάσματα για την Πνιγμονή, για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση , για την θέση ανάνηψης, καθώς και για όλες τις ενέργειες για άτομα που χάνουν τις αισθήσεις τους. Επίσης εκπαιδεύτηκαν στη χρήση απινιδωτή, αυτής της συσκευής που είναι τόσο απαραίτητη για κάθε σχολική μονάδα και όμως δεν υπάρχει.

   Η εκπαίδευση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα παιδιά, καθώς ήταν βιωματική και ασκήθηκαν στην κάρπα και στον απινιδωτή.

   Ευχαριστούμε θερμά τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού  Κιλκίς τον κ. Στάμκο Ευάγγελο και την κα Ζελελίδου Φανή για τη χρήσιμη εκπαίδευση που μας παρείχαν και τη συνεργασία τους .

                                                                                     Η Δ/ντρια , οι Εκπ/κοί

                                                                                          Και οι Μαθητές                                                                                   του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς