1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Οδηγίες Επαναλειτουργίας Δημοτικών Σχολείων

Οδηγίες Επαναλειτουργίας Δημοτικών Σχολείων

Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΣ: Γονείς μαθητών/τριών του Σχολείου μας

Θέμα: «Οδηγίες για την επαναλειτουργία του Σχολείου»

Αγαπητοί γονείς,

Μετά από δυόμισι μήνες μη λειτουργίας όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας λόγω του COVID-19, νοιώθουμε πραγματικά χαρούμενοι που το Σχολείο μας επαναλειτουργεί και δεχόμαστε στη σχολική «αγκαλιά» και πάλι τους μαθητές μας!

Όλο αυτό το διάστημα οργανώσαμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τόσο στην ασύγχρονη μορφή της με 43 ψηφιακές τάξεις όσο και στη σύγχρονη μορφή της με τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο μια και απαιτούσε γνώσεις και εξοικείωση με τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά μέσα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τους γονείς καθώς και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Παρ’ όλες τις δυσκολίες πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε όλοι με επιτυχία, συνεργαστήκαμε, επιδείξαμε αλληλεγγύη, διατηρήθηκε η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και η ψυχική επαφή εκπαιδευτικού-μαθητή.

Συγχαίρουμε μαθητές και γονείς που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά. Βγήκαμε νικητές από την πανδημία και ευχόμαστε να είμαστε πάντα υγιείς και ασφαλείς.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του σχολείου σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.Κάθε τμήμα έχει χωριστεί σε δύο υποτμήματα. Το 1ο υποτμήμα ξεκινάει την 1η εβδομάδα να παρακολουθεί τα μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και το 2ο υποτμήμα Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα αντίστροφα και ούτω καθ’ εξής.

2.Τα μαθήματα λήγουν στις 26 Ιουνίου 2020. Η 8η Ιουνίου 2020 είναι αργία ( Αγίου Πνεύματος).

3. Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσουν.

4.Το Σχολείο έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ( αντισηπτικά σε κάθε τάξη, κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες στις τουαλέτες, καθαρισμός των αιθουσών και των τουαλετών στα διαλείμματα και στο τέλος των μαθημάτων, ξεχωριστός χώρος για κάθε υποτμήμα στην αυλή του σχολείου για τα διαλείμματα, απόσταση θρανίων κατά 1,5 μέτρου κ. ά).

5. Η πρωινή προσέλευση γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:15 από τις δύο πόρτες της αυλής επί της Καραολή –Δημητρίου όπου υποδέχεται τους μαθητές εκπαιδευτικός του Σχολείου. Μετά τις 8:15 οι πόρτες θα κλειδώνουν. Η αποχώρηση γίνεται στις 13:15 και ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 6η ώρα στο τμήμα συνοδεύει τα παιδιά στις εισόδους της αυλής επί της Καραολή –Δημητρίου. Για τα παιδιά της Α και Β τάξης στην μικρή πόρτα με το θυροτηλέφωνο και των υπολοίπων τάξεων στη μεγάλη πόρτα. Οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέρχεστε στην αυλή του Σχολείου.

6.Το Κυλικείο δεν θα λειτουργήσει. Κάθε παιδί θα φέρνει το φαγητό του και ένα μπουκαλάκι νερό.

7. Τα παιδιά δεν θα δανείζουν ούτε θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα προσωπικά τους αντικείμενα.

8. Οι μαθητές πρέπει πάντα να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι προαιρετική.

9.Σε περίπτωση συμπτωμάτων της λοίμωξης covid-19 παρακαλούμε να κρατάτε τα παιδιά στο σπίτι και να μας ενημερώνετε σχετικά.

10. Μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις ο γονέας επισκέπτεται το σχολείο και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Το σχολείο μπορεί να σας αποστείλει βεβαιώσεις, δηλώσεις κ.ά μέσω φαξ ή με μέιλ αφού υποβάλλεται το αίτημά σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ">mail@1dim-kilkis.kil.sch.gr

11. Παρακαλούμε να κρατήσετε τα βιβλία της φετινής χρονιάς για το νέο διδακτικό έτος 2020-21.

12. Ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ κ.ά σας έχουμε στείλει στα μέιλ σας και θα σας σταλούν περισσότερες.

13. Αναρτήσεις γίνονται και στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Καλή αρχή και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                                                                                                            Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

   πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Οδηγίες Επαναλειτουργίας Δημοτικών 2020