1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

 

start image
 
 

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο του 1ου 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ανακοινώσεις και νέα, καθώς και να παρουσιάσει δράσεις και δραστηριότητες της σχολικής ζωής στην οποία εμπλέκονται εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Σας ευχόμαστε καλή  πλοήγηση !

Οι εκπαιδευτικοί και

οι μαθητές-τριες του

1ου Δ.Σ. Κιλκίς

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου για την διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εκτύπωση PDF

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ

 

img 20170305 120427

 

img 20170305 122618

 

img 20170305 123304

 

 

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Εκτύπωση PDF

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 Ρομποτική1

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, η Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας, «Οι Ρομποτίστας», αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες της Ε1 Τάξης, δύο μαθητές της ΣΤ1 και έναν μαθητή της ΣΤ2 Τάξης, συμμετείχαμε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της WRO Hellas Ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Η δική μας συμμετοχή ήταν με θέμα: «Ταξί για Άτομα με ειδικές ανάγκες». Η βαθμολογία μας από την κριτική επιτροπή ήταν εξαιρετική και μας εξασφάλισε την 5η θέση στα 38 συμμετέχοντα δημοτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το δικαίωμα να διαγωνιστούμε στην Αθήνα. Ευχαριστούμε πολύ τους δασκάλους μας:

Βαβουλίδου Μαρία, δασκάλα του Ε1

Καρατζίδη Στράτο , δάσκαλο του ΣΤ1

Λουκίδη Χαράλαμπο, δάσκαλο του ΣΤ2 και τον

Τριανταφυλλίδη Αναστάσιο εκπαιδευτικό της πληροφορικής

που μας έδειξαν τις κατευθυντήριες οδούς της ρομποτικής, μας συντόνισαν και μας ταξίδεψαν στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής.

Ρομποτική2

Ρομποτική3

 

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Εκτύπωση PDF

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη1

Και φέτος γιορτάσαμε παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη με παιχνίδια, αποκριάτικα δρώμενα, χορούς και τσίκνισμα. Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, με τις άοκνες προσπάθειες της Προέδρου και των μελών του, φρόντισε για την οργάνωση του ψησίματος και για την παραλαβή της προσφοράς από γνωστά κρεοπωλεία και ταβέρνες της πόλης σε σουβλάκια και σε ψωμάκια για να κεραστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες. Παράλληλα σε αρκετές τάξεις έγιναν αποκριάτικα πάρτι με πολλούς μαθητές να είναι μασκαρεμένοι.

Όλοι πέρασαν τέλεια...

Τσικνοπέμπτη2

Τσικνοπέμπτη3

Τσικνοπέμπτη4

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

Εκτύπωση PDF

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

 

01

 

Το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας, συμμετείχε στην μαθητική εκστρατεία της ΑctionAid με θεμα ?ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?

Η φετινή εκστρατεία υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 16-23 Απριλίου 2016.

Φέτος επικεντρώθηκε ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

02

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education), η οποία είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε το 1999 από ενώσεις και συνδικάτα εκπαιδευτικών, μαθητών, πολιτών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με σκοπό την άσκηση πίεσης για την ουσιαστική εφαρμογή των διεθνών δεσμεύσεων σχετικών με την εκπαίδευση. Η ActionAid αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτής της Συμμαχίας.

http://actionaideducation.tumblr.com/

Λεμονίδου Αιμιλια-Μαρία, Π.Ε. 71

 

 

 

 

Επίσκεψη Οδοντιάτρου στο σχολείο μας

Εκτύπωση PDF

 

Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας

 

Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016 επισκέφτηκε τους μαθητές της Α΄ τάξης η οδοντίατρος κ. Έφη Καραγιώργη, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Στοματική Υγιεινή» που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

 HPIM3876

Η κ. Καραγιώργη μίλησε στους μικρούς μαθητές για τη στοματική υγιεινή και για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν πιστά για ?γερά δόντια. Τόνισε τη σημασία του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών καθώς επίσης και της προληπτικής επίσκεψης στον οδοντίατρο δύο φορές το χρόνο. Μόνο έτσι μπορούν να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας των δοντιών (τερηδόνα, σφράγισμα, πέτρα?).

 

HPIM3879

Οι μαθητές αναφέρθηκαν και στις διατροφικές τους συνήθειες και κατανόησαν ότι δεν πρέπει να καταναλώνουν τακτικά γλυκά, αναψυκτικά, αλλά και σκληρά τρόφιμα που θέτουν σε κίνδυνο τα δόντια τους.

 

HPIM3883

Στη συνέχεια η οδοντίατρος ? αφού εξέτασε τα δόντια των μαθητών ? έδωσε έβντυπο ενημερωτικό υλικό για τους γονείς τους.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Έφη Καραγιώργη που αποδέχτηκε την πρόσκληση των μαθητών σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

 

 

 

 

Τα Λαζαράκια

Εκτύπωση PDF

 

Τα Λαζαράκια

 

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, πριν το Σάββατο του Λαζάρου, οι μαθητές του Α1 δεχτήκαμε στην τάξη μας τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς. Οι μικροί μαθητές, κρατώντας όλοι από μία όμορφη κούκλα (Λαζαράκι) , μας είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου: «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια?»

 

HPIM3873

Έτσι αναβιώσαμε μαζί τους το παλιό αυτό έθιμο, κατά το οποίο, την ημέρα αυτή τα παιδιά ? και κυρίως κορίτσια ? γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτια με καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια, τραγουδώντας τα κάλαντα και οι νοικοκυρές τα κερνούσαν με διάφορα γλυκίσματα ή αυγά που έβαφαν τη Μ. Πέμπτη.

HPIM3874

 

Στο τέλος η νηπιαγωγός, κ. Κουλούρη Μαρία χάρισε σ? εμάς και στο Α2 από μία όμορφη χειροποίητη κούκλα (Λαζαράκι).

 

HPIM3875

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Επίσης ευχαριστούμε και τους μαθητές-τριες του Β1 τμήματος του σχολείου μας και τη δασκάλα τους κ. Στραβοκώστα Εύα που και αυτοί ήρθαν και μας τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου, δίνοντάς μας έτσι μία χαρούμενη νότα πριν τις πασχαλινές μας διακοπές.

 

 

 

 

 

Δράσεις Β' Τάξης Σχολικού Έτους 2015-2016

Εκτύπωση PDF

Δράσεις Β΄ Τάξης Σχ. Έτους 2015-2016

 


Στο παρακάτω άρθρο σας παρουσιάζουμε τις ποικίλες εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις που πραγματοποιήσαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Πατήστε στο σύνδεσμο "περισσότερα" για να εμφανίσετε το πλήρες άρθρο με όλες τις φωτογραφίες των δράσεων.


Οι Εκπαιδευτικοί της Β΄τάξης:

Λασκαρίδου Ιωάννα

Σαββίδης Χρήστος

Στραβοκώστα Εύα

 

Περισσότερα...
 

Πασχαλινό Bazaar 2016

Εκτύπωση PDF

Πασχαλινό Bazzar 2016

 

WP 20160401 12 50 27 Pro


Διοργανώσαμε και φέτος με πολύ χαρά και διάθεση το Πασχαλινό Μπαζάρ του σχολείου μας με χειροποίητες λαμπάδες, κέρινα αβγουλάκια, πασχαλινά διακοσμητικά, καλαθάκια, κάρτες κ.ά.
Διήρκησε από τις 4 έως τις 8 Απριλίου στο εργαστήρι Φυσικής του Σχολείου και τα έσοδα διατέθηκαν για την τριήμερη εκδρομή στην Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης.

WP 20160401 12 47 22 Pro  WP 20160401 12 49 31 Pro


Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας που συνέδραμε οικονομικά στην αγορά των υλικών. Επίσης τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που συμμετείχαν στα εργαστήρια κατασκευής και στολισμού των πασχαλινών ειδών. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Παντελίδου Μαρία και την Ταμία κ. Σιδερίδη Φωτεινή. Τους εκπαιδευτικούς Στραβοκώστα Εύα, Τσαλή Βάσω, Καραλή Μαρία, Λεμονίδου Αιμιλία, Γιώργη Αθανασία, Λουκίδη Χαράλαμπο, Μήλιογλου Μιχάλη, Σαββίδη Χρήστο. Τους γονείς των μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης κ.κ. Μήτση Βάσω, Πετρίδου Ρίτσα, Μέρμυγκα Χαριτωμένη και τη μαθήτρια Καλιντέρη Γεωργία.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε παρακάτω

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 3

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte